Alla som äger en katt älskar förmodligen sin katt. Då vill du med stor sannolikhet också ha möjlighet att ta med din katt! Idag finns det många olika modeller och märken när det gäller en katt bur - som då fungerar som en transportbur för din katt. Det finns dessutom många snygga designer, men även enklare och mer simpla designer. Allt beror på vad du är ute efter för slags bur och vad för kattbur som du vill köpa. Idag kan du läsa igenom transportbur katt bäst i test artiklar på nätet om det är så att jämföra de populäraste modellerna som finns på marknaden idag. Det är alltid smart att jämföra olika produkter innan du bestämmer dig för att köpa, speciellt om du ska köpa varan online. Det kan vara svårt att veta vilken som är den bästa kattburen eftersom alla katter är unika och har sina egna personliga behov. Detsamma gäller med dig. Därför är det alltid bra att veta så mycket om kattburar som möjligt, innan du väl köper produkten.

Alla kattägare idag måste äga en kattbur om det är så att katten någon gång behöver åka iväg till någon annan. Du kan inte alltid umgås med din katt, oavsett om du vill. Idag finns det både hopfällbara och simpla kattburar till lite dyrare och snyggare modeller. Det kan uppstå att du kommer behöva transportera din katt någon gång, det kan också vara så att du ofta vandrar ute och vill ha möjlighet att ta med din katt var du än är. Oavsett anledningen till varför du behöver köpa en transportbur, så finns det idag väldigt många olika modeller att välja mellan där ute.

Ta reda på vilken kattbur som passar dig och din katt bäst

transportbur katt bäst i testI den här artikeln så kommer vi gå igenom exakt allt som du behöver veta om en djurbur till din katt. Ska du köpa kattbur så finns det nämligen en del saker som du bör tänka igenom, innan det är dags för köpet. En bra och funktionell kattbur är viktigt att införskaffa, både för dina egna önskemål och behov men även för din katt. Det är viktigt att din kattbur har lås på dörrarna, så att katten kan öppna buren och gå ut. Den behöver också vara enkel att rengöra, även om det är en mindre kattbur eller en stor kattbur som du ska köpa. Det behöver vara rent i kattburen och ska du använda den ofta så behöver den iallafall användas en gång i veckan eller varannan vecka, eller så rengör du den innan du ska använda kattburen. Det är också smart om du väljer en transportbur som är enkel att montera, så att du slipper bli frustrerad på jobbiga instruktioner eller liknande. De flesta burarna som finns på marknaden idag har smarta uppställningar och de ska kännas enkla att ta fram som att vika ihop buren, om det är möjligt det vill säga.

Det finns även vissa kattburar som har två våningar, vilket många katter tycker om. Det beror dock på vilken storlek som du har tänkt köpa. Det är också viktigt att du hittar en bra kattbur som har bra och hållbart material, så att kattburen som du köper är hållbar och så att den kan finnas vid din sida länge. Det är även många burar som är gjorda av rostfritt stål, vilket är toppen för att förhindra rost som kan uppstå. Ska du köpa en katt transportbur så är det alltid viktigt att kolla på kvalitén och hållbarheten än att kolla på priset, det är trots allt din katt som du ska transportera. Letar du efter en billig kattbur så är det ändå viktigt att du ser över så att buren har alla de funktioner som din katt behöver. Tänk över hur stor din katt är, om den ofta blir rädd och om du vill att kattburen ska se på nå något speciellt vis. Det är alltid värt att tänka igenom ditt val innan du väl köper din nya kattbur.

Olika typer av transportburar för din katt

Idag finns det en rad olika modeller när det gäller transportburar för din katt. Innan du bestämmer dig för att köpa din nya kattbur. Läs vidare här om de olika typerna av kattburar som finns på marknaden idag. De olika modellerna som finns på marknaden idag är i massa olika storlekar och stilar, så letar du efter en kattbur stor så bör du först ta en titt på de olika typerna av transportburar som det finns idag, så att du kan hitta en bra bur för din katt som den känner sig bekväm i.

Hårda kattburar

Dessa kattburar är bra om du ska använda buren varje dag. Dessa burar har en fast botten och en fast sida och är ofta gjorda i hårdplast. De brukar även finnas ventilationspaneler längst sidorna på buren så att katten får en bra luftcirkulation. De brukar även vara enkla att rengöra. Det finns även i metall eller plast. Se till att välja rätt storlek om du väljer en hård kattbur.

Mjuka kattburar

En mjuk transportbur katt är enklare att anpassa. De brukar dessutom komma i många olika färger, storlekar och modeller. Vill du ha något mer trendigt så är det alltså en sådan bur som du bör titta på. De är dock inte bra för katter som är skygga eller nervösa, så de kan bli oroliga utanför hemmet och därför kan katten hoppa ut ur den. Var även försiktig så att din katt inte fastnar med sina tassar i materialet eller så att dragkedjan inte åker ut.

Kattbur ryggsäckar

Gillar du att resa och vill du ha med din katt på ditt äventyr så bör du ta en titt på denna kattbur. Detta är som traditionella ryggsäckar som då är konstruerad för att bra din katt inuti ryggsäcken. Dessa är dock menade att användas om du ska åka på en kortare resa, så se till att släppa ut din katt titt som tätt när du använder ryggsäcken. De finns också i många olika stilar och modeller, så de kan verkligen se trendiga ut. Du bör inte använda en ryggsäck om din katt väger för mycket eller är för stor dock. Dessa kattburar är perfekta om du letar efter en kattbur utomhus som du enkelt kan ta med dig.

Kattbur i en resväska

Dessa kostar lite mer men är också smarta att transportera din katt i, de är dessutom extra bra för större katter. Dessa kattburar är oftast väldigt stora och rymliga för din katt, och ska du iväg med katten till din familj eller liknande så kan denna vara perfekt att ha med. De har även hjul på botten, vilket gör de enkelt för dig att åka runt med katten. Se bara till så att du åker lugnt och säkert, så att din katt inte blir rädd. Är det en stor transportbur katt som du letar efter, ta då en titt på denna typ.

Ska du köpa en kattbur till din katt så bör du även se över hur många olika dörrar din kattbur ska ha. Det finns vissa modeller som har två dörrar - som då är placerade på båda sidorna så att din katt enklare kan ta sig ut och in, detta kan vara bra om din katt är lite nervös inför att gå in i kattburen. De katter som inte är så rädda brukar enkelt kunna gå in och då går det nog bra med endast en ytterdörr till buren. Det finns även många modeller som har skruvar på toppen, så att du enkelt kan ta bort taket och titta ned på din katt. Se till så att dessa skruvar inte blir rostiga och skulle de bli rostiga så är det bara köpa nya skruvar, det är inte svårt att hitta.

Saker du bör tänka på om du ska köpa en kattbur

Innan du ska köpa en kattbur så finns det vissa saker som du bör ha i åtanke. När du ska köpa en kattbur till din älskade katt, så vill du hitta en bra bur så att din katt kan känna sig så bekväm som möjligt. Därför finns det också några tips och trix som du kan tänka över, innan du köper buren och så är den inte bra för din katt. Läs igenom dessa tips nedanför innan d bestämmer dig för att köpa hem din nya kattbur, så att du gör ett bra och smart köp.

Storleken på kattburen

Ska du köpa en kattbur så bör du tänka på att bara för att det är en stor kattbur, så betyder det inte att det är bättre. Storleken på din kattbur behöver vara perfekt för din katt - den får alltså inte vara för stor eller för liten. Katter känner sig mest säkra när de kan känna sin rygg mot någonting och är det ett för stort utrymme så kan de bli rädda och hålla sig i ett hörn. Detta är alltså inte bra för din katt och det kommer även vara svårare att bära din katt. Du kan således få ont av detta också. Se till att välja en kattbur som bara har ungefär fem centimeter extra i längd, dock är det viktigt att din katt kan stå upp i buren och även ha möjlighet att vända sig när katten befinner sig i buren. Katten bör även kunna ha möjlighet att känna väggen mot sin rygg. Du kommer märka om din bur är för stor, då din katt kommer bli rädd och gå till hörnet av buren. Det är dessutom inte smart att köpa en kattbur för två katter utan varje katt ska ha en bur för sig.

Skulle du välja en för liten kattbur till din katt, så kommer din katt inte kunna röra sig ordentligt när den befinner sig i buren. Katten kommer då känna sig obekväm, speciellt om det är en lång resväg. Köp alltså inte en kattbur som är för liten för din katt. Är det en kattunge som du ska transportera, så kommer katten absolut snabbt hinna växa ifrån kattburen på nolltid, så välj då en bur som är minst en och en halv gånger så lång som din kattunge är.

Designer som kattburar har

Då det finns en del olika typer och modeller av kattburar, som vi gick igenom i tidigare stycken, så finns det också olika designer. Letar du efter en simpel bur till en katt som inte är särskilt rädd, så har du miljontals olika modeller och färger att välja mellan om du tar en mjuk kattbur. Ska du köpa en riktigt snygg kattbur som är trendig, så kanske dessa typer av kattburar pris är lite dyrare och det gäller även om du vill att den ska ha olika funktioner eller vara gjort i ett visst material.

Vad för budget du har och vad kattburen får kosta

När det kommer till kattburar så finns det så många olika modeller och typer där ute, därför behöver du också se över hur mycket pengar som du vill lägga på din kattbur. Det finns till exempel väldigt simpla modeller som är gjorda i kartong, om det är så att du inte alls ofta behöver åka iväg med din katt - det kanske bara är till veterinären eller liknande. Dessa kan du sedan slänga när de har blivit slitna. Ska du köpa en billig transportbur katt så är det dessa du ska vända dig till, tänk dock på att de inte alls är så hållbara och du bör inte använda dem mer än två - tre gånger.

Ska du dock resa ofta vill du kanske ha en kattbur som är lite mer robust och som klarar av längre resor. Det ska inte vara obehagligt när du transport katt och det finns många bra modeller och märken idag som är komfortabla, både för dig och din katt. Det gäller bara att veta vilken typ av kattbur som passar dig bäst.

Situationer när en kattbur är användbar

Det finns väldigt många anledningar till varför varje kattägare behöver ha en kattbur hemma. Först och främst så kan våra älskade husdjur någon gång bli sjuka och då behöver de åka iväg till en veterinär. En kattbur kommer hjälpa dig att transportera din katt från punkt A till punkt B. Eftersom de flesta av oss har innekatter, så brukar de inte vara vana med att vara på utsidan av hemmet. Därför kan de bli väldigt rädda när de väl är ute och då nervösa, vilket inte är bra för din katts hälsa. Det finns givetvis också katter som är mer modiga och nyfikna, som tur är så finns det en rad olika modeller på kattburar där ute och vissa fungerar bättre för vissa katter, och vissa fungerar sämre. Därför är det bra om du ser över vilka modeller som hade passat din katt bäst.

Skulle det vara så att din katt inte trivs i den kattbur som du har köpt, se till så att du kan lämna eller skicka tillbaka din vara och få pengarna tillbaka så att du kan hitta en bättre kattbur som passar. Det är inte värt att göra din katt rädd eller nervös bara för att du råkade köpa fel kattbur. Ibland kan det vara så att du köper en kattbur som hade passat helt perfekt till din katt, men trots det så gillar katten inte buren. Alla katter har egna personligheter och därför är det också viktigt att tänka på detta, så att du hittar en bra bur till din katt.

Är det så att du reser mycket, oavsett om det gäller för nöje eller för affär - och vill du ha möjlighet att ta med din katt? Då är en kattbur verkligen något för dig. Det finns lite dyrare varianter som har fler funktioner och som kommer ge din katt mer komfort än de billiga varianterna. Det finns även ryggsäckar eller en resväska som är konstruerad för att kunna transportera din katt! Ska du till exempel iväg på en vandring eller klättra någonstans, vill du ta med katten på detta äventyr? Ta då en titt på de ryggsäckar som är kattburar. Dessa ska inte användas under en för lång färd, men kan du släppa ut din katt lite titt som tätt så är detta utmärkt. Det kan då vara smart att ha något slags koppel på din katt, så att katten inte smiter iväg när du är ute och vandrar.

Har du en lite större katt så kan en resväska till din katt vara perfekt. Dessa brukar nämligen oftast vara större än vanliga transportburar och därför får större katter plats. Dessutom är det inte lika jobbigt att bära, då din resväska har hjul på sig så att du smidigt och enkelt kan åka runt med din katt. Det är även många flygplan som godkänner dessa slags kattburar, om det är så att du ska flyga iväg med din katt i ett flygplan.

Hur du tar hand om din kattbur på bäst sätt

katt transportburDå du ska resa med din katt i kattburen, så vill du även se till så att den är ren. Direkt när du är tillbaka med katten från din resa så bör du rengöra buren. Detta eftersom under resan, speciellt om det var en lång resa, så kommer kattburen bli smutsig och vara fylld med bakterier. Din katt kanske även har kissat i den och även bajsat. Även om du tar bort avfallet så kommer det finnas fläckar eller smuts och lukten kan vara svår att få bort. Dessutom så kommer det finnas massor med bakterier om du inte rengör din kattbur, vilket kan göra din katt sjuk.

Katter gillar rena ställen och därför är det viktigt att din kattbur är ren. Om det är så att buren inte är tillräckligt ren inför nästa resa, så kanske katten inte ens vill vara nära kattburen. Detta kommer göra din resa mycket jobbigare, både för dig och din katt. Håller du dessutom din kattbur så ren som möjligt, så kommer detta öka hållbarheten i kattburen och på så sätt kommer du kunna använda din kattbur en längre tid.

Se till att rengöra kattburen ordentligt genom att ta bort alla delar som du kan ta bort. Det brukar finnas dynor i buren som du kan ta bort och tvätta i tvättmaskinen. Det är även bra om du dammsuger bort katthår eller annan smuts innan du börjar rengöra. Kolla om det finns fläckar i kattburen, om detta finns så behöver du använda diskmedel eller rengöringsmedel för att få bort de fläckar som finns. Se till att alla fläckar är borta innan du fortsätter med rengöringen, det är även viktigt att torka av efter dig så att fläckarna är borta. När detta är klart så torkar du på alla sidor av buren, både på översidan och undersidan samt på sidorna av kattburen.

När du väl har rengjort din kattbur, så bör du därefter spraya den med desinfektionsmedel för att få bort alla bakterier. Det finns speciella medel för just djur och det är dessa som du måste använda, så det inte är skadligt för din katt. Du ska inte använda vanligt rengöringsmedel, men du kan dock blanda ihop en egen om du inte har råd att köpa en för just djur. Då blandar du blekmedel med vatten och så använder du detta för att få bort alla bakterier från buren. Tänk på att tvätta buren med diskmedel innan du använder blekmedel för att få bort alla bakterier från din bur.

Sammanfattning om transportburar för din katt

Det ska vara bekvämt för din katt att befinna sig i sin transportbur, men det ska också vara en bur som du känner dig bekväm med att gå runt med och ha. Se till att köpa en bra bur som passar både dig och din katt, så att ni båda känner er bekväma. Glöm inte heller bort att tvätta din kattbur så ofta du kan, så att den håller sig ren och så att din katt inte blir sjuk tack vare bakterier som kan finnas i buren. Det är viktigt att man tar hand om katten och detta gäller även de produkter som din katt kommer använda.

Läs alltid igenom handboken eller den användarmanual som kommer med din produkt, så att du vet exakt hur den fungerar. Alla kattburar är unika i sig och har egna funktioner, därför är det alltid bäst att ha så god information som möjligt när du väl har köpt din kattbur. Se nu till att du och din katt får en bekväm resa och förhoppningsvis så älskar både du och katten den nya kattburen!