Om du är en arbetande person, en kock eller bara en person som ofta står i köket, skulle du definitivt hata att slösa din tid på att knåda degen. Om det inte är att knåda degen, kanske det är att vispa äggen, eller matblandningen till middagen. Ja listan kan göras lång.

Denna guiden kommer hjälpa dig att hitta den bästa stavmixer som är det bästa verktyget i köket för att blanda ingredienser och spara dig massor av tid.

Det finns så många olika sorter, och vill du inte ha en stationär stor mixer, är en handmixer det ultimata valet.

Inte alla människor vill ha en stor monterad mixer som äter upp värdefull plats i ett litet kök. Det blir mer irriterande ibland, särskilt när du bara har en liten blandning du vill göra. Hur som helst, debatten om en matblandare och handmixer är lång och det handlar mer om funktionalitet, pris och kompatibilitet.

Om du känner dig som en nybörjare med matlagning, bör du börja med en stavmixer test, och senare, välja att kolla in en mer stationär mixer. Eftersom du har gott om bärbara stavmixers med olika alternativ, är det mycket osannolikt du först väljer en mer stationär mixer.

Skillnaden mellan stationär mixer och stavmixer

En stationär mixer eller blandare är inte mindre kapabel, i själva verket mer kraftfull jämfört med en stavmixer. De har en motoriserad tung basdel. Sedan är det som ett huvud där det går att sätta på alla möjliga sorters tillbehör. Slutligen, så finns det en löstagbar skål låst under visparna.

Å andra sidan, har en stavmixer en lätt motor, så att du kan lyfta den och flytta runt den. Allt du behöver göra är att hålla det över skålen med degen, potatis eller äggula etc. och flytta den sparsamt för att blanda innehållet.

Som tur är finns det några bra stavmixer modeller som du kan köpa. Samtidigt bör du vara medveten att det finns många modeller som knappt klarar av jobbet. För att hjälpa dig att välja den bästa stavmixern, har vi tagit med några riktigt bra tips för dig.

Saker att titta efter i den bästa stavmixer

stavmixer testSom någon annan produkt du funderar på att köpa, är det första du ska kolla på funktioner och specifikationer. Du bör ha en idé om de senaste funktionerna och fördelarna. Här är några viktiga aspekter som du bör tänka på:

Effekt: Elektrisk stavmixer förbrukar hamna mellan 200 och 250 watt. Om det är en typisk tunnare mixerstav, bör den ha en motor som driver på 200-225 watt. Om stavmixern som du har valt, har så mycket effekt, kan den vara ett bra val för ditt kök. För allvarliga kockar och bagare i hemmet, finns det mer kraftfulla alternativ med 300+ watts motorer för att ta hand om all sorts deg.

Flera hastigheter: Eftersom du har många saker att blanda, behöver du en stavmixer som erbjuder flera hastigheter. En bra handhållen mixer bör erbjuda minst 5 hastigheter, där fler alternativ är bättre. I själva verket finns det stavmixers som har 9 hastigheter, och är utan tvekan är de av de bättre modellerna på marknaden idag.

Låg starthastighet: I anslutning till ovanstående punkt, bör en bra stavmixer ha betydligt långsam starthastighet. Tekniskt sett, om produktens bruksanvisning eller specifikationer har information om "låga hastigheter", då kommer mixern att kunna starta långsamt. Långsam start (eller låg hastighet) är tänkt för att undvika onödiga stänk av ingredienser. Vissa handhållna mixers erbjuder så många som 3 långsamma starthastigheter, vilket är mycket bra i detta sammanhang.

Handtaget: Eftersom det är en stavmixer, är det viktigt att du har ett bra och ordentligt handtag vilket kommer avgöra den övergripande kvalitén av stavmixern. Så, du måste se till hur bekväma handtagen för stavmixern är. Det finns olika mönster att välja mellan.

Vissa blandare komma med parallella handtag och vissa är lite sneda. Medan det beror på din komfortnivå, rekommenderar vi handtag som inte är parallella.

För att greppa ett parallellt handtag behöver du att lyfta armbågen upp, vilket inte är fallet med vinklat handtag.

Vinklat handtag ger dig inte bara ett bra bekvämt grepp, det räddar dig från att tillämpa extra kraft.

Övergripande konstruktion: Övergripande konstruktion och design av en blandning kan stärka eller bryta dess rykte. Om du observerar sömmar på botten där visparna är, lämna den produkten och leta efter en annan modell. Anledningen är att blandning av socker eller degen lätt kommer fastna i dessa sömmar. Det innebär att du behöver spendera en hel del tid på att tvätta rent dessa sömmar. Plus, blandaren kommer att slitas ut snabbt.

Lätt att rengöra: Slutligen, en mixerstav bäst i test med imponerande design och felfri konstruktion bör också spara din tid att rengöra den. Den bästa stavmixern behöver verkligen inte för mycket rengöring. Du kan rengöra dem med en enda fuktig trasa.

Andra saker att tänka på

Om du har gått igenom ovan nämnda faktorer, men du inte är säker på allt kring produkten, följer här några funktioner som du kanske vill leta efter.

Ska du leta efter märkta modeller?

Ofta är de så att de stora märkena står för de bästa produkterna på marknaden, samtidigt så behöver detta inte vara fallet för stavmixers. När du har massor av små märken som erbjuder stavmixers av hög prestanda, finns det inget behov att spendera extravagant. Men, om du letar efter fängslande design och fler funktioner, kan du hitta ett stort utbud av märken på marknaden.

Även om du inte bryr dig om varumärket, se åtminstone till att märket har ett gott rykte. Du kan enkelt sortera ut det genom att gå igenom stavmixer bäst i test recensioner och kundbetyg.

Har stavmixern en förvaringslåda eller liknande?

Som sagt, stavmixers är handhållna enheter så förvaring är bara ett alternativ. Men, en förvaringslåda kan vara värt det, om du vill hålla alla tillbehör på en säker plats.

Har den en degkrok?

I allmänhet har bästa stavmixern i genomsnitt en degkrok, vilket helt enkelt betyder att den inte kan hantera bröddeg, oavsett hur hårt du försöker. Om du behöver något mer flexibelt, ska du ha en stavmixer med stark motor och visp som tillbehör.

Vad är en stavmixer och vad kan jag använda den till?

En stavmixer är en portabel, kompakt version av en stående mixer i full storlek, som är tänkt att utföra alla dina grundläggande behov för bakning. Lätt och gjord för att lätt gripande, en handmixer ger dig maximal rörelsefrihet med minsta möjliga ansträngning.

Allt du behöver göra är att lyfta stavmixen, trycka på knapparna och ge dina armar vila från att blanda, knåda och använda handen, och istället se på när mixern utför magi. Och eftersom du enkelt kan manövrera med en stavmixer, är du säker på att täcka varje tum av din bunke så att alla ingredienser blandas ordentligt och inte går till spillo.

Du kan också göra mixern lätt att använda med valfri behållare. Detta sparar dig besväret med att överföra ingredienserna från en skål till en annan, vilket innebär att du kan förbereda allt du behöver för den perfekta kaksmeten utan att behöva flytta dig från disken.

Om du behöver en praktisk men ändå prisvärd köksapparat för att vispa, blanda eller vispa effektivt, då är det en handmixer du vill ha!

Att tvätta den är inga problem alls vilket är en av de stora fördelarna med att bruka en stavmixer rea. Ta helt enkelt och tryck ut vispen, blöt i varmt vatten med milt rengöringsmedel och torka sedan. Torka av mixer själv, och den är redo att förvara vart som hels, då stavmixers tar upp mycket mindre plats än en vanlig köksapparat. Vissa modeller har även infällbara sladdar för en prydligare lagring.

När du surfar på nätet ska du så klart leta efter stavmixers som har de bästa ryktet och som kommer från en erkänd åt Då kan du vara säker på att du skaffar dig en stavmixer som står för kvalite. Beroende på modell, kommer olika stavmixers med olika tillbehör som kan utföra ett bredare utbud av funktioner, bortsett från det grundläggande mixandet. Dessa inkluderar:

  • Vispa äggvitor
  • Vispgrädde
  • Slå/knåda en deg
  • Mosa potatis och andra frukter/grönsaker
  • Utarmning och blanda bakingredienser

De flesta stavmixers har variande hastighetsinställningar som drivs av högpresterande motorer, allt för att slutföra köksarbetet enkelt för dig. Det finns många leverantörer där ute som erbjuder full garanti för deras stavmixer, så att du är säker på att få en praktisk och en garanterad investering för ditt kök! Så detta är definitivt något att hålla utkik efter.

Vad är skillnaden mellan en stavmixer och en stående mixer? Vilken ska jag köpa?
En stavmixer och en stående mixer utföra samma grundläggande funktioner. De används för att blanda, vispa, vispa, knåda ingredienser, speciellt för bakning och liknande.

Den största skillnaden mellan en stående mixer och en stavmixer är ofta storlek och kapacitet. En stående blandare är avsedda att utföra mer tunga uppgifter, såsom att knåda stora partier av bröddeg. De är mer hållbara, kan utföra arbetsuppgifter för en längre tid. En stående mixer är perfekt för människor som ofta bakar eller de som regelbundet bakar för ett stort antal människor.

En stavmixers fördel är dess kompakta storlek och enkelhet vid användning. Om du bakar mindre än en gång i veckan, eller bara bakar för 2-3 personer åt gången, kommer en stavmixer att vara din bästa vän. Det kommer inte ta upp mycket hyllutrymme, och med ett bra varumärke, kommer du att kunna få ut det mesta av den i termer av användning och livslängd.

Vad ska du titta efter när du köper en stavmixer?

Eftersom din stavmixer kommer att vara med dig under en lång tid, är det klokt att kolla runt innan du bestämmer dig. Du kommer snart märka att det finns flera modeller på marknaden som är noga med att passa dina bakningsbehov. För att hjälpa dig att göra bra köp, här är de saker kring en stavmixers du bör kontrollera:

Vikt — en billig stavmixer som är för tung, kommer att innebära ett felaktigt val i första hand. Välj en stavmixer som inte är för tung, men inte heller för lätt, annars kanske du får problem med att använda och kontrollera den. Du bör kunna hålla din stavmixer bekvämt i minst 10 minuter. En mixer som väger mellan 800 gram till 1 kg och är perfekt för de flesta människor.

Komfort — Stavmixer modeller med handtag som lutar uppåt mot framsidan av mixer är utformade för att minska belastningen på armarna. Vissa modeller har också vridbara sladdar, bekväma för vänsterhänta personer. Handtaget ska vara bekvämt att hålla, helst med ett grepp som inte slinter.

Hastigheter och strömbrytare — en modell med en brytare garanterar maximal säkerhet. Alla stavmixers har varierande hastigheter, den långsammaste är användbar för att kombinera de torra ingredienserna och högre hastigheter för luftning av äggvitor eller glasyr. Hastigheterna på mixer är beroende på hur mycket bakning du gör, och vilken typ av livsmedel du ofta använder med din stavmixer. Kontroller bör vara tillgänglig, och du skall kunna växla mellan olika hastigheter smidigt.

Tillbehör — den typ av tillbehör du vill ha beror på vilka funktioner din mixerstav test ska utföra. Till exempel, om du bakar bröd för en stor familj, är en degkrok ett måste. De mer grundläggande visparna brukar göra den enklaste blandning av arbetsuppgifter tillräckligt väl. Leta efter tillbehör med långa armar, för att förhindra stänk och att se till att du kan blanda alla ingredienser ordentligt.

Rengöring — nya tillbehör tillverkade av tunn, böjd, rostfritt stålkablar är lättare att rengöra än den gamla, tjockare visparna många fortfarande har ståendes i sina kök. Ett stavmixer set med touch-pad-kontroller och sömlös kropp är mer praktiskt eftersom de kräver mindre ansträngning att rengöra. Du undviker att mat fastnar mellan knapparna och sprickor, och kommer bara att torka dem.

Funktioner av en stavmixer

mixerstavSom med många andra prylar i köket har hastigheten en betydande verkan. Hastigheten kan ha en stor inverkan på hur effektiv och lätt det är att använda en stavmixer.

Handla för en handmixer med så många hastighet inställningar som du har råd eftersom detta ger dig mer kontroll över din mix.

Var uppmärksam på det högsta och lägsta varvtalet för en stavmixer då detta kommer att ge dig en god uppfattning om hur mycket effekt och kontroll som den erbjuder.

Långsam hastighet inställningar är perfekt för att få igång en mixning och undviker att det börjar skvätta och ha sig. Höghastighet inställningar för att producera lätta, krämiga mixar.

Som med många andra prylar i köket har effekten på en stavmixer en betydande inverkan.
Effekten från motorn en stavmixer kommer att ge dig en bra indikation om hur mycket och intensivt den kan användas.

En stavmixers effekt mäts i watt. Försök att inte komma under 175W; 250 kommer sannolikt att vara tillräckligt för de flesta användare.

Effekt är inte den enda indikatorn på en stavmixer. Hastighet, mätt i varv per sekund, är lika viktigt som handtag etc, när din stavmixer ska möta dina behov.

Om du vill ha en stavmixer för att knåda degen, leta efter den mest kraftfulla mixer som du har råd med. Vissa stavmixers erbjuder så mycket som 500W i effekt.

Som med många andra prylar i köket har komfort av en stavmixer en stor inverkan.

Komfort är en viktig faktor när du handlar valfri handhållen apparat och stavmixers är inte annorlunda här.

Kraftfulla motorer tenderar att väga mer så försök att balansera vikten av mixern mot den effekt du behöver. Om möjligt, välj en modell som väger mindre än 1 kg.

En del mixers har ett halksäkert grepp och ergonomiskt utformade handtag. Dessa kommer att öka komfort och kontroll.

Vänsterhänta användare kanske vill tänka på att köpa stavmixer med en vridbar sladd. Detta kommer att göra det möjligt för dem att ställa in mixern efter deras behov. Eller köpa stavmixer sladdlös.

Som med många andra prylar i köket är rengöring en väldigt viktig aspekt.

Rengöring av små köksapparater är aldrig en trevlig uppgift. Men vissa blandare kommer med funktioner som gör det enkelt att rengöra dem.

Se till att alltid leta efter en stavmixer med löstagbara blad, då detta kommer att göra det mycket lättare att rengöra dem.

På samma sätt, leta efter en mixer med delar som är diskmaskinsäkra, vilket kommer att göra ditt liv lite enklare.

Blandare med en funktion som förhindrar att det skvätter mat är till en fördel lika så då det ser till att du inte behöver städa så mycket efter användningen.

Att byta till olika sorters tillbehör ser till att du får variation i ditt kök där du kan bereda olika rätter. Håll utkik efter följande:

Vanliga vispar är bra för att blanda grädde och äggvitor. Vissa modeller har kapacitet att använda två vispar, sida-vid-sida.

Platta vispar är idealisk för att blanda, vilket innebär att du kan laga en stor variation av rätter med relativ lätthet.

Degkrokarna kan hjälpa till att ta stammen av att göra bröd till exempel. Det bör noteras att det bara är blandare med kraftfulla motorer som kommer att kunna hjälpa till med att knåda en deg.

Tillbehör

Alla stavmixers är ofta utrustade med två visparna för att blanda dina ingredienser. Men en av de viktigaste sakerna att tänka på är hur många och vilken typ av tillbehör du valt. Om du älskar att baka bröd och bakverk, håll ett öga ut för något med en degkrok som gör knådning av degen riktigt enkelt. Ballongvispar är bra för skonsam, lätt vispning, så att du äntligen kan få till den där perfekta marängen. Vissa av de finare tillbehör är choppers, rivjärn och även citruspressar.

Design

Om du ska vispa eller mixa under långa perioder, är vikt, form och grepp hos blandaren verkligen viktigt. Något lätt med ett bra gripande material kommer att minska eventuella påfrestningar på dina armar när du vispar ihop något gott i köket. Du kommer också vilja ha det klart om att de dubbla visparna och tillbehören är lätta att rengöra för att spara tid. Alla delar kan diskas i diskmaskin eller tillverkade av rostfritt stål kommer att spara tid vid rengöring. Enligt oss är annars sladdlös stavmixer bäst i test det som är mest populärast.

Hastigheter

Desto mer inställningar av hastigheter som din stavmixer har, desto mer kontroll och flexibilitet har du över dina hemmagjorda skapelser. Takten på din mixer kan göra hela skillnaden när det gäller att hitta rätt konsistens, oavsett om du försiktigt vispa rupp lite smörkräm eller snabbt blandar mjöl för att göra din favoritmaträtt. En del mixers har en puls-funktion som använder en liten explosion av kraft när du behöver det, så du kommer aldrig att vispa för mycket och göra grädde till smör.

Förvaring

En låda för lagring är ett riktigt bra komplement till en stavmixer. Det håller alla tillbehör och bilagor i närheten när du blandar. Så om du behöver hitta ett tillbehör till batteridriven stavmixer för att hacka eller skiva, kommer du aldrig att behöva leta runt för att hitta rätt tillbehör. Som vi redan nämnt, är stavmixer ett bra alternativ till stående blandare då de är mer kompakta, vilket är bra om du kämpar för att få plats med saker på bänkskivan eller i skåp. Om du har en stavmixer reda i en låda med tillbehör på din bänkskiva kommer du alltid vara redo.

Kostnad

Det sista är kostnaden. Kostnaden beror lite på vad du redan har hittat för andra faktorer som du har låst fast dig vid. Om du har ett par stavmixers från märken du känner till kan det avgörande vara vilket pris som gäller. Kolla och jämför kostnaden för en stavmixer billig innan du bestämmer dig helt och hållet. Det är en bra strategi att jämföra kvalitet och pris samtidigt, oavsett vad det är för produkt du planerar att köpa. Precis som med denna sidan så kommer du hitta bra jämförelser mellan olika märken.

Detta var bara några av de viktiga tips och guider som kan komma till användning när du ska handla en stavmixer. Du kan kontrollera alla dessa saker innan du genomför ett köp. Det är heller aldrig dumt att se om tillverkaren erbjuder någon sorts garanti. Det kommer att spara dig från bekymmer efter inköpet.