Att använda en massageolja för att vitalisera din kropp varje helg har många fördelar. Det slappnar av kroppens muskler och förbättrar cirkulationen för att ge dig en ny start. Oljorna återfuktar också hudcellerna och lugnar sinnet. En vanlig massage ökar ditt goda humör och lindrar stressen för att få dig att se och känna dig friskare och yngre och allt beror på vilken massageolja du använder. Ju bättre din massageolja desto bättre blir massagen. Ta del av vår massageolja test. Det finns några faktorer som du bör tänka på när du köper massageolja för att få rätt produkt:

Doft

Välj mellan kokosolja, ricinolja, sesamolja, olivolja, jojobaolja eller sötmandelolja, eftersom dessa oljor är kända för sina närande och terapeutiska egenskaper. Få en massageolja som varken är för tjock eller för rinnande. Oljans doft bör vara lugnande och lätt. Det ska lätt absorberas i huden.

Förpackning

Flaskan till oljan ska vara lätt och måste ha en pump så att du kan få ur oljan lätt medan du masserar. Glasflaskor kan skadas eller brytas om du hanterar dem med feta händer, så plastflaskor är att föredra. Skaffa en liten kompakt flaska som är lätt att hantera. Du kan också köpa en sprayflaska med olja för bättre täckning men bara om oljans konsistens är tunn.

Pris

Du kan få en bra massageolja i intervallet 50 till 400SEK beroende på ingredienserna i oljan. Vissa oljor är dyrare än de andra men de erbjuder fler fördelar än massageolja billig. Se till att du investerar i rätt olja som passar din hud. Ekologisk massageolja är ofta dyrare.

Recensioner

värmande massageoljaAtt läsa kundrecensioner av bästa massageoljan du planerar att köpa massageolja kan hjälpa dig att få en uppfattning om fördelarna med oljan. Du kan också fråga din salong om deras rekommendationer för en bra massageolja. Du kan dela med dig av dina frågor och bekymmer med online-communityt för att lösa alla dina tvivel om produkten.

Oavsett om du ger dig själv en hemma-massage eller behöver massageolja för massörer, låter massageoljan händerna att glida över huden utan friktion. Det finns gott om massage oljor och lotioner att välja mellan, men inte alla mäta upp. Vissa kan göra att huden känns fet, medan andra går snabbt och tar en obehaglig lukt.

Att veta några av skillnaderna mellan oljorna kan hjälpa dig att välja den bästa massageoljan för situationen. Här är fem oljor som massage terapeuter rekommenderar ofta:

Fraktionerad Kokosolja

Även om du kanske tänker på kokosolja som en tung, fast olja, är fraktionerad kokosolja en lätt, oljig, flytande olja och en bra massageolja. Fraktionerad olja innehåller bara triglycerider med medelkedja i oljan (långkedjiga triglycerider avlägsnas.) Oljan är följaktligen klibbig och har mindre glid än kokosolja, vilket gör den lämplig för de kortare massagerörelser som ofta används för att rikta sig mot muskelspänning.

Fraktionerad kokosolja har lång hållbarhet och är vanligtvis billigare än andra oljor. Det tvättas ut ur lakan och tenderar att inte fläcka lakan som många massageoljor gör. Fraktionerad kokosolja har inte heller den karakteristiska kokoslukten.

Denna olja ska inte användas på personer med kokosnötallergier (och eventuellt latexallergier).

Jojobaolja

Även om jojobaolja kallas en olja, är det faktiskt ett vax extraherat från fröet från jojoba-växten. Det känns inte oljigt och tenderar att inte fläcka ner lakan lika lätt som sanna oljor (med undantag av mikrofiberlakan).

Jojoba anses vara ett bra alternativ för de flesta som är benägna att få rygg-akne eftersom det antas ha antibakteriella egenskaper.

Jojoba har en lång hållbarhet och blir inte dålig lätt, så det är ett utmärkt val om du inte använder massageolja regelbundet. Det absorberas väl, vilket gör det till en favoritbärolja för aromaterapi. Jojoba har ingen lukt och är vanligtvis inte irriterande för huden.

En nackdel: Jojobaolja absorberar snabbt, så det kan hända att du kanske behöver använda det på nytt ofta eller kombinera det med andra oljor. Det är också dyrare än andra massageoljor.

Solrosolja

Solrosolja är en lätt, icke-oljig olja som inte gör att huden känns fet. Oljan, extraherad från solrosfrön, är rik på linolsyra (en essentiell fettsyra), palmitinsyra och stearinsyra, som är alla komponenter i frisk hud. Mängden linolsyra i huden minskar med åldern och kan avlägsnas av hård tvål och rengöringsmedel.

Solrosolja kan bli dålig snabbt, så det bör köpas i små kvantiteter och förvaras i ett mörkt, kallt område. Krama en eller två kapslar ren vitamin E-olja i flaskan för att bidra till att förlänga hållbarheten.

Personer med allergier mot familjen solrosfrön bör undvika solrosolja.

Mandelolja

Sötmandelolja är en av de mest populära massageoljorna bland massageterapeuter. Extrakt från mandlar, sötmandeloljan är blekgul.

Oljan är lite fet, vilket gör att händerna lätt kan glida över huden. Sötmandelolja absorberar ganska snabbt, men inte så snabbt att du måste applicera det igen.

Jämfört med andra oljor är söt mandelolja rimligt prissatt. Det irriterar vanligen inte huden. Människor med nötallergier bör inte använda mandelolja. Observera att oljan byggs på lager på lakan och tenderar att fläcka ner.

Aprikosolja

Aprikosolja är liknande i konsistens och färg till mandelolja, men kostar något mer. Den är rik på E-vitamin, en kvalitet som ger en längre hållbarhetstid (vilket gör det mindre troligt att den blir dålig) än den typiska oljan.

Liksom mandelolja absorberas aprikosolja i huden, så det kommer inte att leda till att folk känner sig oljiga efteråt. Denna egenskap gör det också till en bra olja att använda för aromaterapimassage.

Aprikosolja är ett bra alternativ till sötmandelolja för människor med nötallergier.

Andra massageoljor

Avokado-olja. Avokado-olja är en tyngre djupgrön olja och pressas vanligtvis med lättare massageoljor, såsom sötmandelolja. Avokadoolja kostar ungefär dubbelt så mycket som sötmandelolja. Personer som är känsliga för latex kan vara känsliga för avokadoolja.

Kakaosmör. En rik olja med en distinkt arom, kakaosmör är fast vid rumstemperatur och har en tung konsistens, så det blandas ofta med andra oljor eller används endast för små områden.

Druvkärneolja. I vissa avseenden är druvolja en bra massageolja. Den har lite lukt och en mjuk, silkeslen struktur utan att vara oljig. Druvkärneolja sägs dock vara en av de värsta oljorna för missfärgning av lakan.

Kukuinötolja. En lätt, tunn, oljig olja. Hemmahörande på Hawaii, kukuinötolja används vanligtvis på alla hudtyper, inklusive fet hud och solskadad hud.

Olivolja. De flesta människor är bekanta med olivolja som matolja, men det används ibland för massage. Det är en tung olja med en fet eller klibbig konsistens och distinkt arom som många förknippar med matlagning, så det brukar vanligtvis inte användas för massage.

En studie jämförde ytligt använd olivolja med solrosolja och fann att olivolja inte hade någon effekt på överhudsfunktionen, medan ytligt använd solrosolja resulterade i signifikant förbättring av överhuden.

Sesamolja. I ayurveda (den traditionella medicinen i Indien) används sesamolja för näring och avgiftning och för sjukdomar associerade med "vata" konstitutionell typ, såsom ångest, dålig cirkulation, förstoppning, uppblåsthet och överdriven torrhet. Den används i en daglig ayurvedisk självmassage som kallas abhyanga.

Sesamolja är en ganska tjock olja som kan leda till att huden känner sig oljig, så den kan blandas med lättare massageoljor. Den oraffinerade oljan har en stark arom.

Sheasmör. Extraherat från fröna av ett träd med ursprung i Afrika är sheasmör ett fast ämne vid rumstemperatur. Liksom kakaosmör är sheasmör tungt och kan lämna en fet känsla på huden, så det brukar vanligtvis inte användas för massage. Den kan kombineras med andra oljor eller användas för mycket små områden. Shea innehåller en naturlig latex, så folk med latexallergi bör göra ett test på en liten del av huden innan det används.

Vetegroddsolja. Vetegroddsolja är för tjock att använda som en massageolja, men den kan blandas med lättare oljor. Vetegroddsolja är rik på vitamin E.

Massage-geler, krämer och lotioner. I stället för olja använder massage terapeuter ofta specialformulerade professionella massage-geler, krämer och lotioner.

Här är några allmänna tips och tricks som du bör komma ihåg när du köper och använder massageoljor:

  • Ät inte någon olja som är avsedd för bara massage eftersom formlerna för en ätbar olja och en massageolja skiljer sig mycket från varandra.
  • Håll massageflaskan stängd tätt för att undvika spill vid kroppens rörelse. Att använda en plastflaska istället för en glasflaska är tillrådligt.
  • Se till att du köper en olja som lätt absorberas i huden eftersom andra oljor kan lämna fläckar på kläderna och lakan.
  • Att värma oljan lite innan användningen ökar dess penetrerande kraft och slappnar av ömma muskler.
  • Blandning av två eller tre oljor för att få en blandning av massageoljor har fler fördelar än att använda enstaka oljor. Se till att blandningen har oljor som kompletterar varandra.
  • Massera kroppens pulspunkter med oljan för att förbättra blodcirkulationen i kroppen och muskelavslappningen

Vad ska du se upp för du köper massageolja för smärtlindring

Massageolja för smärtlindring brukar inte vara så dyrt, men du vill inte slösa bort pengar på något som inte fungerar bra för dig. Här är några av de viktigaste sakerna att tänka på när man köper någon form av olja för massage för ömma muskler och muskelsmärta.

Smärtlindring – värmande massageolja?

Kanske är det viktigaste att ta se till när man köper massageolja, att det faktiskt är avsett för smärtlindring, avkoppling och rehabilitering. Detta har mycket att göra med ingredienserna. Tänk bara på att det finns många typer av massageolja där ute som bara är avsedda för att underlätta ett smidigt glid, men inte faktiskt har smärtlindringsegenskaper.

Se till att du får massageolja som är speciellt utformad för att slappna av musklerna, behandla ömma muskler, bli av med muskelsmärta, och kanske även ta hand om smärta i kroppen. En riktigt bra sak att leta efter är en typ av massageolja värme när den jobbas med, eftersom värme är ett bra behandlingsverktyg för spända och ömma muskler.

Icke-oljigt Glid

bästa massageoljanNågot annat som varje massageolja absolut behöver göra är att underlätta en smidig glidning för en bra massage. Enkelt uttryckt, du kan inte massera någon med torr hud eftersom det helt enkelt inte funkar så. Du behöver massageolja eftersom det fungerar som en smörjning som möjliggör en bra massage. Även om det här är tänkt att fungera som ett smörjmedel, borde det inte kännas oljigt eller klibbigt när massagen är över, något som kan vara ganska svårt att hitta.

Aromaterapi

Ännu en sak som du bör tänka på när du köper olja massage för smärtlindring är doften som den har. Aromaterapi kan vara ett annat effektivt helande verktyg att utnyttja eftersom goda dofter kan lätta ditt sinne och hjälpa dig att slappna av i dina muskler. Detta är bra för att lindra muskelknutar, spänningar och mycket spända muskler. Naturligtvis är doften också viktig eftersom du inte vill ha massageolja som du inte tål lukten av. Det är inte roligt alls. Massageolja lavendel för bästa upplevelse.

Din hud

Det sista du ska titta på innan du köper är din hud. Först och främst, medan de produkter som vi har valt nedan är naturliga, kan det vara naturliga ingredienser orsakar allergiska reaktioner, så se till att du får massageolja som inte innehåller något du är allergisk mot.

Ännu bättre, massageolja som är allergivänlig är troligen bäst om du har allergier. Dessutom finns det några massageoljor där ute som är avsedda att hjälpa till att bli av med celluliter, återfukta huden, nära den och bli av med rynkor också. Om du kan hitta massageolja som har hudvårdande egenskaper samt smärtlindrande egenskaper, bör du definitivt skaffa den.

Förhoppningsvis har du fått dig en bra bild av de olika massageoljorna som finns ute på marknaden idag. De är flera stycken som du säkerligen har förstått vid det har laget och de kommer med olika egenskaper och fördelar. Vi hoppas du har fått ut något av att läsa denna guide och att den kan hjälpa dig att ta en välgrundat och medvetet val när du ska köpa massageolja.

Håll utkik efter ytterligare guider som vi släpper på regelbunden basis som innehåller det bästa för någon som ska köpa en ny produkt. Vi är kända för att skriva informativa och innehållsrika artiklar.